Jump to content
IGNORED

UPDATE : Johan van Laarhoven blijft in Thaise cel


david555

Recommended Posts

Johan van Laarhoven blijft in Thaise cel

Door Redactie
Geplaatst in Kort nieuws
Tags: Johan van Laarhoven

24 juni 2015

laarhoven.jpg

LaarhovenDe Nederlandse coffeeshophouder Johan van Laarhoven die in Thailand gevangen zit blijft daar voorlopig vastzitten. De Nederlandse staat hoeft er niet voor te zorgen dat de man aan Nederland wordt uitgeleverd. Dat heeft het gerechtshof in Den Haag dinsdag bepaald.

Van Laarhoven daagde de Staat in een kort geding. De man zegt erg te lijden onder de “barre omstandigheden” in de Thaise gevangenis. Volgens de advocaat van de Tilburger, Gerard Spong, zit Van Laarhoven door een blunder van het openbaar ministerie vast in Thailand. Daarom wil hij dat de rechter de staat beveelt ervoor te zorgen dat hij aan Nederland wordt uitgeleverd en de strafvervolging door Nederland wordt overgenomen.

Hij woont sinds 2008 in Thailand en is betrokken geweest bij de exploitatie van een aantal coffeeshops in Nederland. Hij wordt in Nederland dan ook verdacht van overtreding van de Opiumwet, leiding geven of deelnemen aan een criminele organisatie en witwassen. Van Laarhoven zit al ruim tien maanden vast. In Thailand is nu een proces tegen Van Laarhoven gestart voor witwassen. Volgens de gevangene is de aanhouding het gevolg van een rechtshulpverzoek van Nederland aan Thailand. Hij claimt dat Nederland de Thaise autoriteiten onjuiste informatie heeft gegeven.

Het Hof stelt in het oordeel dat Nederland niet onrechtmatig heeft gehandeld. Nederland heeft namelijk niet om de aanhouding van de man door Thailand gevraagd. Wel was het van belang dat de Thaise autoriteiten zouden meewerken aan het Nederlandse strafonderzoek.

De Staat heeft vervolgens met Thailand afgesproken dat de man in Thailand alleen zal worden vervolgd voor witwassen, gepleegd in Thailand. De vervolgingen voor de rest van de verdenkingen zal in Nederland gebeuren.

   Non native English writing poster, not using a spell checker !! 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.  • COVID-19

    Any posts or topics which the moderation team deems to be rumours/speculatiom, conspiracy theory, scaremongering, deliberately misleading or has been posted to deliberately distort information will be removed - as will BMs repeatedly doing so. Existing rules also apply.

  • Advertise on Pattaya Addicts
  • Recently Browsing

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.