Jump to content
siamsmile33

Zuidelijke kustprovincies meest populaire bestemmingen in Thailand

Recommended Posts

siamsmile33

De zuidelijke badplaatsen in Thailand, zoals Krabi, Phuket en Koh Samui blijven de meest populaire vakantiebestemmingen voor internationale toeristen. hotels in deze regio hebben, met een bezettingsgraad van 78%, veruit de meeste gasten. Dit blijkt uit cijfers over het eerste kwartaal van 2014 van de Tourism Authority of Thailand (TAT).

 

De hotels in Krabi en Phang Nga, melden een bezettingsgraad tussen de 75 en 78 procent, deze cijfers komen overeen met dezelfde periode vorig jaar. Vooral de eilanden in Krabi zoals Ao Maya, Ko Hong en Hat Railay blijken erg populair.

 

Phang Nga, op slechts een uur van Phuket, registreerde een gemiddelde verblijfsduur van 5,81 dagen. Ongeveer 90 procent van de bezoekers aan Phang Nga komen uit het buitenland. De meeste toeristen hier komen uit Duitsland gevolgd door bezoekers uit Scandinavië en andere Europese landen.

Phang Nga heeft het hoogste aantal dagjestoeristen: maar liefst 5.000. Ko Khai heeft 3.000 bezoekers per dag en Ko Ta Chai zo’n 400 bezoekers per dag. De Similan en Surin eilanden kunnen dagelijks 200-300 bezoekers verwelkomen. Op het vasteland is de onlangs geopende Dairy Hut Farm op Phang Nga-Tubpud Road een groot succes en vooral populair bij families en tieners.

 

In Krabi, die een eigen vliegveld heeft, maar ook bereikbaar vanuit Phuket (ongeveer 176 km of 2 uur met de auto) zijn community-based toeristische activiteiten populair, zoals die in Ban Ko Klang, Khlong Prasong en Ko Poo en Ko Jum. De activiteiten hier bestaan onder andere uit fietstochten met uitzicht op de kalkstenen rotsen of over de rubberplantages. Toeristen kunnen ook palmplantages bezoeken en boottochten maken om meer te weten te komen over ecologie en de mangrovebossen.

Chumphon, een andere zuidelijke Thaise provincie aan de kust van de Golf van Thailand blijft ook populair. Het is de poort naar de eilanden Ko Tao en Ko Nang Yuan. In de Chumphon provincie zelf zijn Hoed Sairee, Hat Tung Wua Laen en het Heiligdom van Krom Luang Chomphon de favoriete bestemmingen voor lokale reizigers.

 

Het nabijgelegen Surat Thani trekt steeds meer reizigers die op weg zijn naar Ko Samui, Ko Phangan of Ko Tao en er een stopover maken. Surat Thani’s Ratchaprapa Dam en de overnachtingen in lokale boerderijen zijn hier erg in trek bij toeristen.

 

Foto: Koh Samui.

 

Bron: TAT News, 11 april 2014.

post-14907-0-81977100-1397297313.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
SaddQ

Hmm, ik ben wel in het zuiden geweest, maar alleen in het diepe zuiden (Yala) en niet aan de kust. Phuket heb ik op advies maar gemeden. Niet dat ik daar überhaupt heen wilde. :Finger5:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now  • COVID-19

    Any posts or topics which the moderation team deems to be rumours/speculatiom, conspiracy theory, scaremongering, deliberately misleading or has been posted to deliberately distort information will be removed - as will BMs repeatedly doing so. Existing rules also apply.

  • Advertise on Pattaya Addicts

    Thai Friendly

    Pattaya News

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.